Van sport naar inzicht

Soms kijk ik vol verbazing naar dingen en krijg ik later het inzicht.

Zo ging het ook met de tv-beelden van powerliftende mannen op zaterdagavond…

Ik zag hoe een man na 5 herhalingen stijl achterover viel en dat was volgens mij niet omdat hij zo verbaasd was over zijn eigen prestatie…. Vervolgens zag ik een andere deelnemer rood aanlopen, waarbij ik me serieus zorgen begon te maken over zijn rood aangelopen gezicht. De spanning in zijn hoofd was zo groot dat hij er ‘gelukkig alleen maar’ een bloedneus van kreeg…. Van stoppen was geen spraken. Waarom zou hij ook? De druk van zijn trainer en de andere mensen om hem heen was zo groot….. Aanmoedigen wordt het ook wel genoemd….

De volgende morgen was ik in de sportschool en kwamen de beelden van de vorige avond even voorbij flitsen…. Tegelijkertijd bedacht ik me dat er ook mensen zijn die alles wat met sport en/of beweging te maken heeft vermijden….. onder het motto geen tijd, niet leuk, niks voor mij….

Opeens werd me duidelijk dat er iets ontbreekt bij deze twee uitersten van alles of niets! Namelijk, de verbinding tussen lichaam en geest (body & mind)? 

Ik stelde mezelf de volgende vragen: “Wat zou er gebeuren als sporten en bewegen niet geassocieerd wordt met strijden, tot het uiterste gaan, winnen, laten zien wie je bent en wat je kan? Wat als sporten en bewegen gelijk staat aan je prettig voelen, omdat je in verbinding staat met jezelf en daardoor kunt zijn wie je bent?”

Weet jij het antwoord op vragen als:

  • Waar kies jij voor?
  • Wat past er bij jou?

Ga je voor alles of niets? Of kies je voor de balans die bij jou past, omdat alleen jij weet wat goed voor je is.

Kortom kies je voor verbinding met jezelf?

Ik gun je een mooi inzicht!

Françoise van Hintum
SamenWerken aan Groei!

December 2018

Interessant bericht?

Voel je vrij het te delen!