Bewustwording voor mij

In de wereld waarin we leven draait het vaak vooral om snelheid. Er zijn mensen die hierdoor energie krijgen én ook mensen die dit niet zo ervaren en vroeg of laat ‘opbranden’. Ik ben van mening dat deze laatste groep groter is dan we (willen) beseffen en dat er daarom zoveel mensen zijn die op de een of andere manier de verbinding met zichzelf kwijt raken en daardoor niet meer in balans zijn. De oplossing ligt dan in het opzoek gaan naar je energiebronnen. 

Verbinding & Balans

In beweging zijn is voor mij een manier om in verbinding en balans met mezelf te zijn en te blijven. De beweging zoek ik op door te sporten of door de natuur in de gaan. Beiden inspireren me en geven me energie. Naast sporten en de natuur opzoeken, zijn dieren mijn grote inspiratie- en energiebron.

Ik vind het boeiend hoe dieren hun intuïtie en lichaamstaal inzetten om iets duidelijk te maken. Voor mij zegt dat meer dan woorden.

Om dieren te begrijpen is het belangrijk om ze aan te voelen en geduldig met ze om te gaan. Van deze fijngevoeligheid ben ik me iedere dag bewust door onze eigen honden.

Als ze niet doen wat ik vraag, besef ik me dat ze me een ‘spiegel’ voor houden en me ‘iets’ duidelijk willen maken.

Ik ben van menig dat het bij mensen ook vaak op die manier werkt. Vooral jonge kinderen zijn erg goed in het afgeven van signalen. In eerste instantie subtiel en als het nodig is, worden ze steeds ‘duidelijker’. Dit laatste omschrijven we vaak als irritant gedrag, terwijl het in mijn ogen niets anders is dan het missen van subtiele signalen die het kind afgeeft.

In mijn beleving wordt de non-verbale communicatie te vaak over het hoofd gezien. Door te vertrouwen op mijn intuïtieaanvoelend- en inlevingsvermogen, kijk ik vanuit een andere invalshoek naar mensen en situaties. Hierdoor wordt er duidelijk wat er speelt en kunnen we werken aan veerkracht, waardoor er ruimte komt voor verandering.