Werken met honden

Even voorstellen

Ik heet Zoë en ben een Australian Labradoodle en geboren op 31 mei 2010.

Mensen vinden me vaak grappig. Ik houd van spelen en heb veel plezier in mijn leven. Dit laat ik je graag ervaren op een enthousiaste en vriendelijke manier.

Van mij kun je leren van jezelf te houden, ook als anderen daar een andere mening over hebben. Ik ben wie ik ben en blijf wie ik ben.

 

Mijn naam is Floortje, ik ben een Labra/Golden Doodle en geboren op 26 juni 2013.

Ik ben grotere en rustiger dan Zoë. Dat wil niet zeggen dat ik niet van actie houd. Ik ben namelijk dol op heel hard rennen. Als ik bij je ben kan ik heel veel en lang met je knuffelen.

Van mij kun je op een liefdevolle en rustige manier leren je grenzen te bewaken.  

 

Angst voor honden?

Weet je dat angst voor honden, in een aantal gevallen niet echt om angst voor honden gaat, maar dat er een andere reden kan zijn, waardoor je je niet prettig voelt. 

Sinds Zoë en Floortje in ons gezin zijn, hebben al heel veel kinderen en volwassenen hun angst voor honden overwonnen. De ervaring leert dat de aanwezigheid van de honden al heel veel van het onplezierige gevoel (angst) weg neemt. We gaan altijd stap voor stap aan het werk, waarbij degene die iets te overwinnen heeft het tempo bepaalt. Wil jij van je angst af? Laten we dan samen onderzoeken waarom je je niet prettig voelt als je een hond ontmoet. 

Allergisch voor honden?

Zoë en Floortje hebben een vacht die in 98% van de gevallen geschikt is voor mensen met een allergie voor honden. Dit wil dus niet zeggen dat er geen allergische reactie kan optreden. De kans dat je een allergische reactie krijgt als je allergisch bent voor honden is wel vele malen kleiner.

Werken zonder honden

Mocht je er geen behoefte aan hebben om met Zoë en/of Floortje aan het werk te gaan, dan is dat uiteraard ook prima. Het is absoluut geen must dat ze erbij zijn als je besluit om inzichten over jezelf te willen krijgen. Ze gaan pas met je aan het werk als jij daar toestemming voor geeft. Ook hiervoor geldt, jij bepaalt jouw route op jouw manier.

Wil je afspreken, neem dan contact met me op.