Van buiten naar binnen……

Een paar jaar geleden kreeg ik een steen van een vriendin. Ze vertelde me dat ik de steen kon openmaken. Wat ik precies zou zien kon ze niet vertellen, dat is bij iedere steen weer anders verzekerde ze me.

De steen heeft een lange tijd ongeopend op mijn bureau gelegen. Tot het moment kwam dat ik de binnenkant wilde zien. Vanaf dat moment moest de steen open en heb ik er veel moeite voor gedaan om dit voor elkaar te krijgen. Het resultaat was een schitterende binnenkant die me tegemoet straalde.

Een tijd daarna gaf iemand mij, tijdens onze eerste ontmoeting, een klein steentje in een papiertje. Bij het uitpakken, kreeg ik twee halve steentjes in mijn handen, met een prachtige binnenkant.

Ik ben me met de tijd gaan beseffen dat deze stenen laten ervaren dat wat je aan de buitenkant ziet, niets zegt over de binnenkant….

Om de binnenkant te mogen ontdekken moet je er klaar voor zijn om je ervoor in te zetten én heb je kracht, moed en doorzettingsvermogen nodig. En ja, het kan frustrerend zijn, als het je niet in één keer lukt om dit voor elkaar te krijgen. Maar als het je gelukt is, krijg je er iets schitterends voor terug……

Inmiddels geef ik, het inzicht wat ik cadeau heb gekregen, met regelmaat aan anderen. De ontvanger gun ik het dankbare en prachtige inzicht, dat ook zijn/haar binnenkant straalt…..

Françoise van Hintum
SamenWerken aan Groei!

September 2018

Interessant bericht?

Voel je vrij het te delen!