Kwaliteit!

Goed voorbeeld doet goed volgen, ook als het gaat om kwaliteit!

Maak jij tijd vrij om stil te staan bij kwaliteit?
Wanneer spreek jij van kwaliteit?

Je bent de hele dag druk geweest en redt het net om 10 minuten voor sluitingstijd een winkel binnen te gaan…….

Reactie 1
Je bent blij dat je op tijd bent, maar merkt al snel dat de medewerkers daar heel anders overdenken……. Zij zijn druk bezig met opruimen en het opmaken van de kassa. Afrekenen met jou betekent ‘extra’ werk….

Reactie 2
Door al het gehaast ben je er niet bij met je gedachte. De medewerker staat je vriendelijk te woord en neemt de tijd om met je af te rekenen. Net als je weg wilt gaan, wijst ze naar je sleutels die je hebt neergelegd toen je ging afrekenen. Op dat moment dringt pas tot je door dat er echt aandacht voor je is.

Dat er bij reactie 2 kwaliteit geleverd wordt, is duidelijk. Je merkt dat je het prettig vindt als netjes geholpen wordt, ook als je net voor sluitingstijd een winkel binnen gaat. Maar hoe ga je er zelf mee om als je 10 minuten voor het einde van je werkdag in actie moet komen?

Waar begint kwaliteit?

Kort gezegd is kwaliteit voldoen aan verwachtingen. Het is niet moeilijk om je eigen verwachtingen te formuleren, maar weet je ook wat een ander van jou verwacht? Ben je je ervan bewust dat kwaliteit bij de kern begint en dat jij de kern bent?

Lever jij kwaliteit binnen de organisatie waar je werkt?

Weet je dat dit alleen mogelijk als je je:

  • verbonden voelt met je klant
  • verbonden voelt met je collega’s
  • verbonden voelt met je werk
  • verbonden voelt met je product
  • en je verbonden voelt met jezelf!

Ga jij de uitdaging aan als het gaat om het leveren van kwaliteit?
Dan wens ik je veel plezier met het geven van het goede voorbeeld!

Françoise van Hintum
SamenWerken aan Groei!

September 2017

Interessant bericht?

Voel je vrij het te delen!