Persoonlijke ontwikkeling

In 2008 las ik het boek ‘leer te leven’ van Philip C. McGraw en ik besloot om mijn leven anders te gaan inrichten en te leren vertrouwen op mijn innerlijke kracht.

Door anders te denken en naar situaties te kijken, ging mijn ontwikkeling in een stroomversnelling. Destijds was ik verzuimcoördinator en ik realiseerde me dat niet alleen ik, maar vele mensen met mij een prettiger leven zouden krijgen als ze zouden leren om anders met situaties om te gaan. In hun werk maar zeker ook in hun privéleven.

Tijdens mijn werk liet ik mensen steeds vaker bewust worden van zichzelf en ging ik met ze op zoek naar hun overtuigingen. Hierdoor kregen ze meer begrip voor situaties en verbeterde de samenwerking met anderen.

In 2012 besloot ik om me te richten op de preventieve kant van personeelszaken, door vooraf duidelijkheid te scheppen.
Waarom wachten tot mensen vast gelopen waren?

Draait alles om tijd en snelheid?

Mijn persoonlijke ervaring én de ervaring van de mensen die ik heb ondersteund, is dat er voor het ontwikkelen van jezelf tijd nodig is. We leven
in een tijd waarin we snel moeten reageren, snel moeten oplossen en snel door moeten gaan. Ik ben van mening dat alleen de mensen die zichzelf tijd gunnen en die tijd ook nemen energiek en succesvol zijn én blijven. Ze hebben een rustige en positieve energie om zich heen, waarmee ze anderen inspireren, stimuleren en motiveren.

Je kent vast wel iemand in je omgeving die energiek en succesvol is.
Wat straalt deze persoon volgens jou uit?

Verandering!

Inmiddels ondersteun ik mensen bij hun persoonlijke ontwikkeling door met ze op zoek te gaan naar hun eigen kwaliteiten en naar de kwaliteiten van anderen. Hierdoor wordt er op een positieve en preventieve manier gewerkt aan groei en ontwikkeling wat elke persoon, elke organisatie en elke samenwerking ten goede komt.

Een training of cursus kan inzicht geven in hoe je anders om kan gaan met situaties. Maar wees je ervan bewust dat de persoonlijke ontwikkeling daarna pas begint en dat het zeer moeilijk is om dit alleen te volbrengen. De tijd die nodig is voor persoonlijke groei en ontwikkeling verschilt van persoon tot persoon en kan van te voren dus niet haarfijn uitgestippeld worden.

Door op onderzoek uit te gaan ben ik tot de conclusie gekomen dat het volgen van een persoonlijk ontwikkelingstraject niet meer hoeft te kosten dan een 4-5 daagse training of cursus.

Waar geloof jij in?

In een snelle training/cursus waarbij je naar een paar dagen weet wat je moet doen om anders met situaties om te gaan of in ondersteuning bij jouw persoonlijke ontwikkeling op een manier die bij je past?

Françoise van Hintum
SamenWerken aan Groei!

Juni 2017

Interessant bericht?

Voel je vrij het te delen!